adviseurs in beton, staal, hout, steen en funderingsconstructies
37 jaar 1986 - 2023
nieuws
twitter feed
Energieleverende woning heeft sterke relatie met tuin

Om tot een energieleverende woning te komen, is het woonhuis onder meer ontworpen op de juist zon- en lichtinval. De overstek voorkomt, in combinatie met verschuifbare panelen in de gevel, temperatuuroverschrijding in de zomer en biedt beschutting in de winter….

Architectenweb
Lofts geven Adriaan van Bergenstraat nieuwe impuls

Er komen 56 ‘lofts’ op de begane grond van een groot appartementencomplex in de Adriaan van Bergenstraat in het centrum van Breda. De lofts, waar gewoond en gewerkt kan worden, vervangen daar de verouderde kantoor- en bedrijfsruimtes.  

Artikel BN/DeStem
Stadsvilla D

Media aandacht door Archdaily voor project stadsvilla D aan de Damstraat in Roosendaal van zone zuid architecten.  

ArchDaily
Verkoopbrochure Koningshof Oud-Beijerland

VOORMALIG KONI-TERREIN   Het KONI-terrein aan de Langeweg in Oud-Beijerland krijgt een nieuwe bestemming: het wordt weer een plek die leeft. Met veel groen en ruimte voor ontmoeting. Nieuwbouwproject KONIngshof is vlakbij het centrum en grenst aan de groene omgeving…

Verkoopbrochure
In verkoop Koningshof Oud-Beijerland

38 appartementen en 6 luxe penthouses die samen met de 20 maisonnettes onderdeel uitmaken van de KONIngshof nu in verkoop  

Virtual Reality 3D VR
Moderne, warme woning Excellent Magazine

“Je eigen woning ontwerpen is als architect een pittige opgave.”, aldus architect Marc Benerink, eigenaar van Benerink Architecten. “Je weet heel goed wat mogelijk is en je weet ook wat je zeker niet wil.”

Excellent Magazine - moderne, warme woning
Bouwen met staal

Om een klein gemeentelijk monument geschikt te maken als woning, gebruikt architect Sjoerd Tasseron een beproefd recept. Hij ontwerpt een uitbreiding in contrasterende stijl…

Artikel Bouwen met Staal
Ouders dolblij met zorgwoningen

Nieuwbouw van 14 zorgwoningen aan de Leistraat in Breda, Een groep ouders heeft zelf het initiatief genomen om een woonzorgcomplex te ontwikkelen. Architect: Baudoin van Alphen architecten

Krantenartikel
Nieuwe norm paalklassefactoren is een ‘koude douche’

Per 1 januari 2017 moeten we 30% meer palen onder onze gebouwen plaatsen. Rob Nijsse onderzoekt in zijn column voor Cement de achterliggende reden…  

https://www.cementonline.nl/een-koude-douche
Drone-beelden van de nieuwbouw bij CPO Wijngaarden II

Mooie drone-beelden gemaakt van de nieuwbouw van CPO-woningen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in Wijngaarden | Van der Padt & Partners architecten.  

Video op Facebook van de nieuwbouw
Drone-beelden van de aanbouw van CPO-woningen te Wijngaarden

Drone-beelden gemaakt van de vorderingen van de aanbouw van CPO-woningen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in Wijngaarden | Van der Padt & Partners architecten.

Video op Facebook van de aanbouw
Stadsvilla D

Animatie van het ontwerp van een stadsvilla aan de Damstraat in Roosendaal van Zone Zuid architecten.

YouTube
Interview: ‘We wisten meteen: hier willen we wonen’

‘We wisten het meteen’ Iris: ‘Ik stond zelf met een kraam van Mikz kinderopvang op de open dag van Geerpark toen ons oog op dit project viel. Het beviel ons meteen. Het dorpse en het vele groen, de natuur, welstandsvrij…

Website Geerpark Vlijmen
Nationale staalprijs voor bedrijfsgebouw Quooker

In 2015 werd een grote uitbreiding van het bestaande magazijn, de productieruimte en de kantoren gerealiseerd van de vestiging van Quooker in Ridderkerk. De nieuwbouw is tegen het bestaande bedrijfspand gebouwd en heeft een industrieel karakter.

Nationale staalprijs Quooker
Ir. Frank Ruiter architect bna bij Woontips – RTL4

Inspirerend en sfeervol woonprogramma waarin Geert Hoes en Iris Rulkens samen met verschillende gastpresentatoren de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen belichten.

Uitzending Woontips op RTL XL
Duurzame technologie in kantoorpand Nathan te Zevenaar – Architectuur NL

Het ontwerp dat WillemsenU architecten ontwierp voor het nieuwe hoofdkantoor van Nathan in Zevenaar ligt geheel in de lijn met de visie over duurzaamheid dat het bedrijf nastreeft.

Artikel architectuur.nl
Villa te Bergen op Zoom van Architect Marcel de Ruiter bij TV Makelaar – RTL4

De familie Colon, moeder Kelly, vader Gunter en hun vijf kinderen, woonde tot een aantal maanden geleden nog in Nieuw-Weerdinge. Een mooi, groot huis en genoeg ruimte voor alle kinderen.

RTL XL uitzending
Zalen en bistro bij put Caron Oosterhout

Complex voor feesten en partijen voor grote groepen aan zandwinplas tussen Markkanaal en Vlinderbuurt Oosterhout.

Artikel BN/DeStem
Open dag St. Annaklooster te Zundert op 28 mei 2012

Er zijn weinig gebouwen in Zundert die zo tot de verbeelding spreken als het eeuwenoude Sint Anna-klooster (1832) in de Molenstraat.

Artikel BN/DeStem
Renovatie en restauratie Sint Annakerk te Breda – Artikel in Bouwen met Staal

De Sint Annakerk in Breda onderging een restauratie en een herbestemming tot kantoorgebouw.

Artikel als PDF