Over Sterk Adviesbureau

Bent u op zoek naar een betrokken en betrouwbare partner in het bouwproces? Zoek dan niet verder! Sinds onze oprichting in 1986 hebben wij ons ontwikkeld tot een inventieve en sterke speler in de bouwwereld. Wij zijn een onafhankelijk bureau gevestigd in Breda en gespecialiseerd in het berekenen en tekenen van alle voorkomende bouwkundige constructies, op het gebied van beton, staal, hout, steen en funderingen.

Over Sterk Adviesbureau

Naast onze kerntaken bieden wij ook diensten als bouwmanagement, bouwbegeleiding, schade-expertises en constructieve bouwcontroles. Neem ook een kijkje bij diensten. Ons team van ervaren constructieadviseurs staat klaar om u dagelijks te voorzien van praktische en gedegen ontworpen constructies voor elk project. Groot of klein, standaard of uniek: bij Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies zit u altijd goed!

Onze visie

Constructieve veiligheid in en rondom een gebouw behoort tot een vanzelfsprekendheid. Onze adviseurs zijn opgeleid om een veilig, functioneel en economisch gebouw te ontwerpen. In een project proberen wij samen met de opdrachtgever en architect te zoeken naar duurzame oplossingen met behoud van kwaliteit passend in het ontwerp. Samen met de diverse betrokken partijen in het bouwproces waaronder de architect, opdrachtgever, installateur en aannemer wordt gezocht naar een integraal constructieontwerp. Praktische uitvoerbaarheid en een economische constructiestructuur staan in onze projecten centraal. Wij denken graag mee en zorgen ervoor dat de constructie naadloos in het bouwkundig ontwerp past.

Onze werkwijze

Wij hanteren dezelfde werkwijze voor al onze projecten, of ze nu klein- of grootschalig zijn. Na het opstellen van een offerte worden planningsafspraken gemaakt en worden de uitgangspunten van het project bepaald tijdens een overleg. Op basis hiervan maken we een constructief ontwerp in de vorm van een stiftenplan, waarin we de constructieve uitgangspunten vastleggen en input geven over de dimensies en constructiestructuur aan alle betrokken partijen.

Hierna is de architect weer aan zet om de input te verwerken. Daarna zal het voorlopige en definitieve ontwerp (VO en DO) verder worden uitgewerkt tot een technisch ontwerp, waarbij we tekentechnisch en rekentechnisch te werk gaan. Afhankelijk van de opdracht en het project maken we werktekeningen en begeleiden we het bouwproces tijdens de uitvoering. In veel gevallen baseren we onze werkwijze op de Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid, waarin taken, verantwoordelijkheden en kwaliteitsborging zijn beschreven.

Alle opdrachten worden door ons uitgevoerd conform de DNR 2011 1e herziening juli 2013 (De Nieuwe Regeling 2011 – Rechtsverhouding opdrachtgever – architect, ingenieur en adviseur).

loading

De deur staat altijd open

Kom je langs voor een kop koffie?

Kom jij ons team versterken? Stage of een open sollicitatie?