Duurzaamheid

Dienst Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot topic en dat is niet voor niets! Onze medewerkers vinden duurzaamheid erg belangrijk en daarom zetten we ons in voor een groenere toekomst. Bij ons gaat duurzaamheid hand in hand met kwaliteit en veiligheid.

Wanneer je zonnepanelen of een sedumdak op het dak installeert, geeft dit extra belasting (gewicht) op je dakconstructie. Het is dan ook belangrijk om de constructieve controle van dakconstructies niet te vergeten, wanneer je hierin gaat investeren. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een deskundige inspectie en berekening van de extra belasting op je dakconstructie. Graag komen we in bezit van de bestaande tekeningen en berekeningen waarna we een QuickScan maken en bepalen of de dakconstructie de extra belasting aan kan. Is dit niet het geval dan geven we praktische en economisch voordelige voorstellen om de dakconstructie te verstevigen. Geen tekeningen? Geen probleem! In samenspraak kunnen we eventueel op locatie komen om de constructie in te meten. Met onze jarenlange ervaring in constructieadvies en ons oog voor detail, zorgen wij ervoor dat jouw dak veilig en duurzaam blijft. Zo kun je met een gerust hart genieten van je energiebesparende investering en bijdragen aan een groenere toekomst.

Duurzaamheid

En wat dacht je van funderingsherstel? In Nederland hebben we te maken met gronddaling. Dit betekent dat de bodem langzaam maar zeker steeds lager komt te liggen. Dit heeft vervelende gevolgen voor huizen en gebouwen, aangezien de fundering hierdoor onder druk komt te staan. Het kan leiden tot scheurvorming en verzakkingen. Door tijdig onderhoud en herstelwerkzaamheden uit te voeren, verlengen we de levensduur van de fundering en voorkomen we onnodig materiaalgebruik. Zo dragen we niet alleen bij aan een duurzamere toekomst, maar ook aan een veiligere leefomgeving.

Wanneer er toch sprake is van verzakking of scheurvorming in huizen, kan funderingsherstel nodig zijn. Funderingsherstel is het repareren of vernieuwen van de fundering van een gebouw om verzakking en scheefstand te voorkomen of te verhelpen. Dit is vaak nodig wanneer de grond onder het huis onvoldoende draagkracht heeft of wanneer de houten palen waarop het huis rust zijn aangetast door bijvoorbeeld schimmel of houtrot.

Funderingsherstel is een complex en specialistisch werk dat uitgevoerd dient te worden door ervaren vakmensen. Onze experts onderzoeken de oorzaken en maken vervolgens een plan om de fundering te herstellen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van nieuwe palen of het versterken van bestaande funderingsconstructies.

Advies nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kom jij ons team versterken? Stage of een open sollicitatie?